Skip to content

Generell informasjon før USS jubileumslandsmøte

Da er det ikke mange dagene igjen før USS 25-års jubileumslandsmøte går av stabelen.

Landsmøtet åpnes av leder Hanne A. Velure og advokat Stein Erik Stinessen som vil redegjøre for hva USS har oppnådd på 25 år, samt videre ambisjoner mot 2030. Deretter vil Kjersti Bjørnstad, statssekretær i Kommunal og moderniseringsdepartementet, orientere om regjeringens politikk i utmarkssaker, før vi får en spennende paneldebatt med Terje Aasland (Ap), Siv Mossleth (Sp) og Trond Helleland (H), om hvem som skal bestemme over norsk natur. Dessuten vil du få høre Miljødirektoratet fortelle om arbeidet med nye verneforslag, og Jonas Kindberg, leder i Rovdata, fortelle om registrering av rovviltbestand og rovvilttap, og hvordan lokale observasjoner i større grad kan tas hensyn til, og mye mer. Hva skal for eksempel til for å bli kåret til «Beste bærekraftige hyttekommune»? Det er bare å glede seg til et spennende og tettpakket program.

Hele programmet finner du her.

Da landsmøtet opprinnelig var berammet til august, ble landsstyredokumentene sendt ut allerede før sommeren. Disse ligger tilgjengelige her.

Vi minner om at det er ordfører, eller en utnevnt stedfortreder med fullmakt fra ordfører, som er stemmeberettiget på landsmøtet.

Selve landsmøtet finner sted på Grand hotell, og første dag avsluttes med jubileumsmiddag i hovedstadens storstue Oslo rådhus. Husk at antrekk for kvelden er bunad eller festdrakt.

Vi gleder oss stort til å ønske dere alle velkommen!