Home Aktiviteter USS landsmøte 2019

USS landsmøte 2019

Landsmøtedokumenter

Landsmøtet i USS 2018 arrangeres på Scandic Hell Hotel i Stjørdal i dagene 28. - 29. mars 2019.

USS' landsmøter er et viktig politisk verksted for utmarkskommunene. Det blir diskusjon om dagsaktuelle saker, og det blir som vanlig parallellsesjoner der du kan fordype deg i det temaet som er viktigst for din kommune.

  • I år blir hyttekommuner- og politikk nytt tema på landsmøtet - en problemstilling som er velkjent i de fleste USS-kommuner. 
  • Kommuner opptrer som myndighetsorgan, samfunnsutvikler og tjenesteyter – både innenfor frivillige og lovpålagte oppgaver. De ulike rollene medfører ulike konflikter og problemstillinger, som blir tema på landsmøtet.
  • Mineralloven evalueres i disse dager, og resultatet av det vil bli tema på landsmøtet. USS har tidligere foreslått en kommunal avgift på mineralutvinning.
  • Regionreformen er et hett tema, og oppgavene til de nye regionene blir presentert i løpet av høsten. Hvilken betydning får det for USS-sakene og det lokale selvstyret?
  • Og NOU om ny fjellov er på høring - hva vil forslagene bety for utmarkskommunene, og får vi lokal forvaltning også i Nordland og Troms?

Ellers blir det sedvanlige USS-temaer som rovviltforvaltning, lokal forvaltning i og inntekter fra fjellområder/statsallmenning, motorferdsel og vilkårene for det lokale selvstyret generelt. Detaljert program vil bli lagt ut i løpet av høsten sammen med påmeldingsskjema. Har du innspill til temaer, er du velkommen til å kontakte sekretariatet.

Invitasjon med program og praktiske opplysninger finner du her.

 

 
1 Start 2 Deltagere 3 Complete
Grunnopplysninger
Fyll ut evt. fakturaadresse
Kontaktopplysninger
Vennligst angi antall deltakere. Du kan maksimalt angi 10 deltakere. Du må fylle inn minst en deltager.

Informasjon

Dato: 
Torsdag, 28 mars, 2019 - 09:00 til fredag, 29 mars, 2019 - 13:00
Sted: 
Scandic Hell Hotel, Stjørdal

Last ned programmet

Registreringsfristen er utløpt. Ta kontakt for mer informasjon.