Home Aktiviteter USS fyller 25 år i 2021!

USS fyller 25 år i 2021!

Utmarkskommunenes Sammenslutning (USS) ble stiftet 4. mars 1996. I årsmeldingen for stiftelsesåret står det:

«Behovet for å stifte en egen organisasjon til å håndtere spørsmål om forvaltning av utmark, hadde i lengre tid modnet i flere kommuner med store utmarksområder [...]. Konfliktene mellom lokale og nasjonale interesser knytter seg i særlig grad til verneplaner av landområder av forskjellig karakter, men også til rovdyrfredning. Slike verne- og fredningsvedtak vanskeliggjør distriktenes muligheter for å utnytte egne næringsgrunnlag, og regelverket legger i for stor grad beslutningsmyndigheten til sentrale myndigheter.»

I 2021 fyller USS 25 år. Organisasjonen har aldri tidligere hatt flere medlemskommuner, og sakene er mer dagsaktuelle enn noen gang. Landsmøtene i USS har alltid tatt mål av seg til å være viktige politiske verksted i aktuelle saker for medlemskommunene. Enda viktigere blir 2021 hvor det er stortingsvalg. Dette gir USS en unik anledning til å få enda større oppmerksomhet rundt våre saker.

Vi vil markere jubileet med et variert program innenfor våre fagområder, politisk debatt om distriktspolitikk, og ved å farge hovedstaden med bunader og festdrakter fra alle medlemskommunenes hjemsteder. Jubileumsmiddagen vil finne sted i Oslo rådhus.

Nærmere informasjon og påmelding finner du her.
Programmet finner du her.

 

Informasjon

Dato: 
Mandag, 1 november, 2021 - 08:00 til Tirsdag, 2 november, 2021 - 14:00
Sted: 
Oslo

Kontaktpersoner

Markedsansvarlig
Mobil: 
99 11 99 66
E-post: 
Administrasjons- og organisjonskoordinator
Mobil: 
+47 99 11 99 60
E-post: